Het Schrijflokaal

Reisschema 1e helft 2011 (wijzigingen voorbehouden)

24 februari t/m 2 maart – Denemarken-Zweden. Met onder meer bezoeken aan Alnarp University (Zweedse Landbouwuniversiteit), in Alnarp in het bijzonder het instituut dat zich bezig houdt met het opbouwen van een nationale plantencollectie.

Eind maart – Waterbeach-Cambridge (Verenigd Koninkrijk). Bezoek aan Alan Shipp, houder van de National Hyacinth Ccollection van het Verenigd Koninkrijk, mede in verband met een portret voor het vakblad Bloembollenvisie.

Begin april – Dortmund (Duitsland). Bezoek aan de creatieve inkoopster van het exclusieve Duitse warenhuisketen Manufactum als follow-up op de Duitse lezingen gehouden afgelopen september tijdens het symposium Historische Plfanzen im Wandel der Zeit tijdens de Illertisen Gartentage.

Mei – Antwerpen (België) – Bezoek aan bloemkunstenaar en ontwerper Ronald van der Hilst in verband met een artikel over zijn passie voor tulpen en allerlei aan tulpen gerelateerde projecten. 

13 t/m 16 mei – Harrogate-Leeds-Horbury-Wakefield (Verenigd Koninkrijk). Bezoek aan de Annual Show van de Wakefield and North of England Tulip Society (WNET), inmiddels haar 176ste jaar ingaand. (cancelled, weer in 2012)

17 t/m 20 juni – Halmstad (Zweden). Bezoek van een internationale delegatie van de WNET aan de Zweedse leden met onder meer bezoeken aan minder bekende tuinen van de beroemde Zweedse botanicus Carl von Linne (Linneaus).

(8 februari 2010, aangepast op 3 mei 2011)