Het Schrijflokaal

Opnieuw botanische postzegels

Mede gezien de belangstelling van diverse filatelisten heeft Het Schrijflokaal besloten dit jaar een reeks botanische persoonlijke postzegels uit te brengen. De postzegel met de English Florists’ Tulips van afgelopen zomer was een opmaat tot dit mini-projectje.

Onlangs verscheen de eerste in een reeks van vier. De Galanthus nivalis (beter bekend als het  sneeuwklokje, hoewel er honderden verschillende soorten zijn), wordt op deze postzegel site de meest traditionele afgebeeld.

Voor begin april staat een postzegel met een historische narcis gepland die niet of nauwelijks meer commercieel worden gekweekt. Het ligt in het idee te keizen voor een Victoriaanse kleinkronige narcis. Vervolgens zal de voor de twee overige seizoenen een bloem worden uitgekozen die sterk past bij het seizoen. Doch de bloem moet vooral ook krachtige, grafische lijnen hebben. En fraaie doch wild uitwaaierende plant als gipskruid met veel kleine bloempjes zou het op die paar vierkante centimeters niet goed doen.. Eerder valt te denken aan het sprankelende blauw van een iris, een grootbloemige chrysant in schitterende herfsttinten of het intense wit van een Helleborus orientalis ‘Niger’. De zegels die niet bij de agentschappen van TNT Post zijn te verkregen zijn wel te koop in de webwinkel van Het Schrijflokaal à 7,50 EUR (exclusief verzendkosten). Bij elk velletje wordt wel een luxe dubbele wenskaart uit de serie ‘Treasures from the Hortus Bulborum’ gevoegd (t.w.v. 1,95 EUR).  Gezien de kleine reeks zijn deze producten te vinden in de rubriek Diversen.

(8 februari 2011)