Het Schrijflokaal

Iittala in Kerstsfeer

Het glas, aardewerk en bestek van iittala & co is zo veel veelzijdig dat je er altijd al een vrolijke Kersttafel mee kon dekken. Neutraal of uitbundig. Klassiek of eigentijds. Toch ontbrak volgens de nodige klanten het onontbeerlijke rood. Met wat Origo-rood, de rode Aalto-vaas (tevens de duurste vanwege de kleurstof die men nodig heeft) en diverse waxinelichtjeshouders, uit de series Tris en Kivi, waren er op zich toch best wat krachtige rode elementen op de Kersttafel te toveren. Niet voldoende in sommige ogen. Iittala komt nu ook met een rode variant van Kaj Franck’s Teema servies.

 

Taika kerstballen van glas (Foto: iittala oy)

Taika kerstballen van glas (Foto: iittala oy)

Vier items worden in een warme rode kleur uitgebracht. Een plat en diep bord, een schaaltje en een beker. En dat gaat niet alleen goed samen met de witte serviesdelen van Teema. Zo was Origo in een rode versie de eerste uit de reeks, en worden nu ook de Hot Cool glazen met een rode ring op de markt gebracht. Verder is de rode Aalto-vaas al bijna sinds het moment dat het werd ontworpen, in 1937 op de markt. En wie verder wil voortborduren op de traditionele driekleur rood-groen-wit vindt in de iittala collectie tal van andere items in bijvoorbeeld mosgroen en (opaal-)wit.

Piepklein
Doch er is meer. Iittala komt nu ook met speciaal voor Kerst gemaakte decoraties afgeleid van het Taika decor van illustrator en kunstenaar Klaus Haapaniemi. Zo is er onder meer een piepklein koffiekopje (3 cm) met het intrigrerende Taika decor – bijna traditioneel Russisch aandoend – dat je in de kerstboom kunt hangen. Daarnaast zijn er glazen kerstballen met motieven uit dit decor, zoals de vos en de uil.

Paradijs
De verschillende iittala-winkels in ons land worden vanaf half november omgetoverd tot een sprookjesachtig Taika paradijs waarin de consument zich kan laten inspireren voor zijn eigen woon- en of werkomgeving in Kerstsfeer.

De Kerstartikelen van iittala zijn van 1 oktober t/m 31 december 2007 alleen verkrijgbaar bij de iittala-shops in Amersfoort, Amsterdam, Breda, Den Haag, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.

Zie voor meer informatie: www.iittala.com

(27 september 2007 Leslie Leijenhorst)