Het Schrijflokaal

A Pipa, Portugese lekkernijen in de residentie

Gek op Portugal? Verlangt u thuis ook wel eens naar wat van die gastronomische lekkernijen uit Lusitanië, zoals de Romeinen dit tegenwoordig geliefde vakantieland ook wel noemde. Zalvende madeira, pittige ‘pasteis de bacalhau’ of heerlijke uitlepelbare Queijo de Sêrra. Bij A Pipa in Den Haag kunt u terecht voor een ruime keuze aan producten. En voor meer overigens.

Diverse sfeerimpressies.(Foto’s: A Pipa)

A_Pipa_1A Pipa is een beetje Portugal in Den Haag. In het leuke winkeltje hangt die sfeer die je ook kent van de vakanties in Portugal. De geur, de smaak en de gastvrije eigenaren. Een beetje Portugal proeven in eigen land? Ga dan eens naar A Pipa. De winkel heeft een ruime keuze uit Portugese delicatessen, wijnen en relatiegeschenken. Een Rainwater Madeira? Sardinepasta of fruit van marsepein uit de Algarve. Kaas van São Jorge, een de eilanden van de Azoren-archipel, of stevig naar knoflook geurende ‘choriçou’.

Aardewerk
A_Pipa_2
Daarnaast is A Pipa een uitstekende plek om belegde broodjes te halen. Voorts voeren Manuela en Nuno Dias ook allerhande Portugees aardewerk om huis of tafel wat meer in een vakantiestemming te brengen. En men beperkt zich niet alleen tot Portugal. U zult er eveneens allerlei producten aantreffen uit Portugal’s voormalige,  grootste kolonie Brazilië. Kortom een rijke keuze aan producten om uw ‘saudades’ te stillen en alvast in de stemming te komen van de Portugese gezelligheid.

Catering
Met een zekere regelmaat organiseert A Pipa mini-proeverijen met wijn en hapjes voor max. 25 personen. Bel voor meer informatie of om op de hoogte gehouden te worden. Of wat te denken om bij uw volgende feestje of Portugal presentatie heerlijke Portugese hapjes te serveren? U kunt er ook voor catering terecht. Op de kaart staan bekende favorieten als ‘pasteis de bacalhau’ en ‘rissóis’ en de niet te missen klassieker ‘pasteis de nata’, die je ook altijd zo lekker is bij Pastelaria de Belém, bijna naast het Heironymusklooster.

A Pipa, Prinsestraat 62, 2513 CE DEN HAAG, T 070  364 49 22, I www.apipa.nl

(7 juli 2007, door drs. Leslie Leijenhorst)