Het Schrijflokaal

Royal Copenhagen heeft hip en trendy café

Nieuw café in vlaggeschipwinkel Royal Copenhagen

Nadat het grootste deel van de vlaggenschipwinkel van Royal Copenhagen in het hartje van de Deense hoofdstad een grondige renovatie had ondergaan, die van Georg Jensen was al een paar jaar daarvoor onder handen genomen, was het nu ook tijd voor de lunchroom annex café op de tweede etage. Het werd een complete metamorfose. Mooi en bijzonder is het zonder meer geworden, maar ik vrees voor sommige oude getrouwen net wat te hip. Het café verhuisde bovendien naar de begane grond aan twee binnenhoven.

 

(Foto: Royal Copenhagen)

(Foto: Royal Copenhagen)

Volgens persvrouwe Anne-Sofie Elling Rehfeld is café Royal in de vlaggenschipwinkel van het vermaarde Deense porseleinhuis een van de meest recente attracties van de Deense hoofdstad. Zeker voor types die gerekend kunnen worden tot de categorie ‘shop-till-you-drop’. En niet alleen die overigens. Ook voor een ieder die van het mooiste van het mooiste houdt als het gaat om serviesgoed. Royal Copenhagen is immers al meer dan tweehonderd jaar de producent van een van de duurste serviezen ter wereld, Flora Danica. Ook voor gewonere stervelingen is er genoeg fraais te koop.

Klassiek of uitbundig
Met de opening van het café kan de totale renovatie van de vlaggenschipwinkel als afgerond beschouwd worden. Een oase in de drukke winkelstraat waar het genieten is van de ochtend en middag zon terwijl je geniet van een van de vele open sandwiches of taartje met thee of koffie. En omdat iedereen zijn eigen smaak heeft, zijn de gasten van het café vrij om te kiezen van welk Royal Copenhagen servies ze willen eten en/of drinken. Klassiek of modern, uitbundig of ingetogen. Maar hopen dat ik eens een taartje van een Flora Danica bordje kan eten. Ook parties en andere bijeenkomsten kunnen er gehouden worden op een van Kopenhagen’s meest centrale adressen. Het café biedt service in twee verschillende binnenhoven, ‘al fresco’. Eén bij mooi weer, verwarmd door de ochtendzon, en eén door de middagzon.

Café Royal in vlaggeschipwinkel van Royal Copenhagen, Amagertorv 43, Kopenhagen
Open: Ma-vrij: 9-18. Za-zon: 10-17 uur.

(May 29, 2007, door Leslie Leijenhorst)