Het Schrijflokaal

Paaseieren van porselein

Voor het Deense porseleinhuis Royal Copenhagen is elke dag een reden om de tafel met zorg te dekken. Simpel, praktisch en ingetogen voor alledag. Feestelijk en soms barok voor een bijzonder moment.

 

Eeuwige lente met porseleinen paaseieren.

Eeuwige lente met porseleinen paaseieren.

Christelijke feestdagen zijn een extra reden om aandacht te besteden aan huis en haard. Al jaren maakt het, net als de jaarborden ook porseleinen kerstballen (in onder meer het decor van de serviezen Musselmalet en het veel recentere Megamalet). Royal Copenhagen zette afgelopen voorjaar ook een andere traditie voort: porseleinen paaseieren. Een paar jaar geleden werd de eerste reeks met het motief van het Blue Fluted servies geïntroduceerd. Afgelopen jaar werd de inspiratie niet in de eigen servieskast maar in de Deense natuur gevonden, en heel toepasselijk in de lente.

Lentebloemen
Op vier verschillende eieren zijn vier verschillende lentebloemen geschilderd: een violette krokus, een wit sneeuwklokje, een gele winterakoniet en en een wit-roze madelief. Inmiddels is de serie verder uitgebreid met verschillende thema’s. De eieren zijn voorzien van een elegant lint zodat je ze in een beuken- of grillige hazelaartak kan hangen. Maar je kunt ze net zo goed op een schaal leggen of op een andere manier als decoratie op de Paasontbijttafel gebruiken. Dit jaar werd de serie verder uitgebreid met een aantal nieuwe motieven. De eieren zijn zowel los als per sets van twee te koop.

Meer informatie: C FORMS, tel. 0162  51 11 56 of www.royalcopenhagen.dk.

(Nordic 1/2007 door Leslie Leijenhorst)